Endora Oy mukaan World Visionin kehitysyhteistyöhön

24.09.08

World Vision on toiminut vuodesta 1983 ja se on maailman suurin kummilapsijärjestö. Järjestö toimii kaikkien eniten apua tarvitsevien hyväksi uskontoon, rotuun, etniseen taustaan tai sukupuoleen katsomatta. World Vision työskentelee sadassa maassa ja sen piirissä on yli 100 miljoonaa ihmistä.

Endora Oy:n kummilapsi Mathew on kenialainen pikkupoika, jonka mielipuuhaa ovat hyppyleikit. Kotona hän hoitaa eläimiä ja koulussa hänen lempiaineensa on kotitalous. Endora Oy:n kummilapsena hänen mahdollisuutensa koulunkäyntiin on turvattu ja hän saa paremmat edellytykset elämään. Kummiavun avulla vaikutetaan asuinalueen puhtaan veden saantiin, terveydenhoitoon ja hygieniaan, ravinnon saantiin ja monipuolisuuteen sekä parannetaan köyhän alueen toimeentulo mahdollisuuksia. Kummilapsi toiminta on pitkäaikaista avustusta ja taistelua köyhyyttä vastaan.

Kenia on kärsinyt vakavasta poliittisesta kriisistä ja pitkäkestoinen avustustoiminta on ehdottoman tärkeää elinolosuhteiden ja pakolaistilanteen parantamiseksi. Kummilapsityön avulla kehitetään maan olosuhteita, tehdään työtä aids orpojen hyväksi ja lievennetään HIV:n ja aidsin terveydellisiä ja sosioekonomisia vaikutuksia sekä edistetään naisten ja tyttöjen asemaa, kiinnittämällä huomiota haitallisiin perinteisiin kuten sukuelinten silpomiseen, lapsiavioliittoihin ja väkivaltaan. World Visionilla on käynnissä seitsemän eri hanketta, joiden avulla parannetaan Kenian tilannetta ja ihmisten elinolosuhteita.

Oma kummilapsi ilahdutti Endoralaisia ja oli kaikkien mielestä erinomainen avustuskohde. Yhteydenpitoa Mathewn kanssa odotetaan jo innolla.

Tutustu World Visionin kummitoimintaan www. kummi.fi