Endora Oy:n tukema Koulu Kongoon -hanke mahdollistaa 400 lapsen koulunkäynnin

18.05.09

Kuopiolaisen yritysmaailman käynnistämän Koulu Kongoon -hankkeen avulla mahdollistetaan noin 400 lapsen koulunkäynti rakennuttamalla uusi koulu Kongon demokraattiseen tasavaltaan. Koulu valmistuu toukokuun aikana itäiseen Kongoon Bunian kaupungin Nyamukaun esikaupunkialueelle. Koulupaketin hinta on noin 60 000 euroa, josta kuopiolaisten yritysten voimin rahoitettiin noin 40 000 euroa. Loppu rahoitus on Kirkon Ulkomaanavun yleisistä koulukeräysvaroista.  

Kongossa halu koulunkäyntiin on suuri. Kouluja ei kuitenkaan ole riittävästi ja esimerkiksi Nyamukaun lapset ovat käyneet koulua tyhjilleen jääneessä rakennuksessa kilometrien päässä kaupungin toisella puolella. Koulu Kongoon -hankkeen koulupaketti mahdollistaa lapsille täysipainoisen koulunkäynnin ja hyvät tilat opiskeluun. Uudessa koulussa on 6 luokkahuonetta pulpetteineen, opetusmateriaalit, toimistotila, kaivo ja käymälä. Valtio palkkaa koululle opettajat.
 
Lasten koulutus vaikuttaa koko alueen yhteiskunnan toimintaan. Koulutuksen avulla edistetään pitkävaikutteisesti ihmisten omaa halua taistella köyhyyttä vastaan ja annetaan mahdollisuus turvatumpaan tulevaisuuteen. Koulu Kongoon -hankkeen koulu rakennetaan alueelle, joka on toipumassa 2001–2002 vuosien rajusta etnisestä konfliktista.
 
Koulu Kongoon -hanke toteutettiin kuopiolaisten yritysten, Kuopion ev.lut. seurakuntien ja Kirkon Ulkomaanavun yhteistyönä. Endora Oy:n Kuopion yksikkö on yksi kuopiolaisista tukijoista.  
 
Lue lisää Koulu Kongoon -hankkeesta täällä>>