Endora Oy:n Ella & Veikko kirjasarja sydänvikaisten lasten apuna

01.06.09

Tietoa sairastamisesta lapselle ymmärrettävällä kielellä

Suomessa syntyy vuosittain noin 500 synnynnäisesti sydänvikaista lasta, joista noin 350 tapausta vaatii leikkaushoitoa heti syntymänsä jälkeen tai jossain elämänsä vaiheessa. Sydänlapset ja -aikuiset ry:n keskeisenä tavoitteena on turvata kaikkien synnynnäisesti sydänvikaisten tutkimus- ja leikkaushoito Suomessa ja toimia sydänvikaisten ja heidän läheistensä tukena. Yhdistys järjestää erilaisia kuntoutuskursseja, leirejä ja sopeutumisvalmennuksia sydänlasten perheille, vanhemmille ja sydännuorille ja -aikuisille. Pikku Lääkäri -kirja on ollut jo useiden vuosien ajan apuna kursseilla ja kuntoutuksessa.
 
- Lasten kuntoutuksessa on ensiarvoisen tärkeää voida antaa lapsille tietoa sairastamisesta ja sairaalassaolosta lapselle ymmärrettävällä kielellä. Tässä tehtävässä olen kokenut Ella & Veikko kirjasarjan kirjat erinomaisiksi, kertoo Sydänlapset ja -aikuiset ry:n aluesihteeri Eeva Aittola-Räty kertoo. 
 
- Satujen kautta lasten on helpompi hahmottaa itselleen vaikeita asioita, sadut ja tarinat tekevät todellisuudesta helpommin   hahmotettavaa ja vaikeat sekä monesti pelottavat asiat muuttuvat   satujen kautta hieman helpommiksi, jatkaa Aittola-Räty.
 
Ellan & Veikon tutkimusmatkat on Avainlipputuote
 
Endora Oy:n tuottama Ellan & Veikon tutkimusmatkat -kirjasarjan kirjat on suunniteltu kehittämään ja innostamaan monen ikäisiä lapsia. Pirteästi kuvitetut kirjat ja monitasoiset tarinat stimuloivat lasten huomiokykyä ja mielikuvitusta, ja vanhemmatkin jaksavat lukea kirjoja uudestaan ja uudestaan.
 
Suomalaisen työn liitto on myöntänyt Ellan & Veikon tutkimusmatkat lasten kirjasarjalle Avainlippu alkuperämerkin käyttöoikeuden. Avainlippu-alkuperämerkki kertoo korkeasta kotimaisesta laadusta ja viestii laatua, turvallisuutta ja vastuullisuutta.
 
Auta sinäkin
 
Sydänlapset ja -aikuiset ry ajaa tärkeää asiaa. Ryhdy sinäkin sydämen asialle ja avusta yhdistyksen toimintaa lahjoituksella. Lue lisää Sydänlapset ja -aikuiset ry:n toiminnasta ja ryhdy lahjoittajaksi täällä>>