TE-keskuksen ja Endora Oy:n yhteistyö jatkuu entistä laajempana

16.10.09

Laadukkaat yrityshaastattelut toteuttaa Endora Oy

TE-keskuksen ja Endora Oy:n yhteistyö jatkuu KOTTI-hankkeen osalta yhä laajempana kokonaisuutena. Valtakunnallinen KOTTI-hanke on TE-keskuksen hallinnoima yritysten kehitys-, osaamis- ja työvoimatarvetiedustelu, jonka kohderyhmänä ovat koko Suomen yritykset. Endora Oy vastaa hankkeen sisältämien puhelinhaastatteluiden toteutuksesta uusien yhteistyösopimusten mukaan sekä Päijät-Hämeen, Pirkanmaan ja Varsinais-Suomen alueilla.

Endora Oy:n toteuttaa haastattelut yrityssektorin toimijoille. Haastatteluiden tarkoituksena on selvittää erikokoisten yritysten työvoiman tarvetta ja kerätä kattava aineisto valtakunnallisesta työmarkkinatilanteesta. Haastattelut suoritetaan vaiheittain koko maassa ja tehdään molemmilla kotimaisilla kielillä. Endora Oy:llä on vahva näyttö onnistuineiden haastatteluprojektien läpiviennistä ja yrityssektorin toimijoiden kontaktoinnista.

KOTTI-hanke selvittää työmarkkinatilannetta
 
KOTTI-hankkeen sisältämät kyselyt toteutetaan säännöllisesti noin kolmen vuoden välein ja niiden avulla selvitetään työmarkkinoiden tilannetta. Yksi hankkeen tärkeimmistä tavoitteista on kartoittaa, miksi työttömät työnhakijat ja avoimet työpaikat eivät kohtaa toisiaan. Aineiston perusteella voidaan kehittää esimerkiksi viranomaistoimijoiden palveluja ja helpottaa työvoima- ja yrityspalveluiden yhteensovittamista ja näin vähentää suhdannetaantuman aiheuttamia työttömyysvaikutuksia.