Endora Oy jatkaa KOTTI-hankkeessa syksylläkin

19.05.10

KOTTI-hanke etenee hyvin

TE-keskuksen hallinnoima valtakunnallinen KOTTI-hanke on suomalaisten yritysten kehitys-, osaamis- ja työvoimatarvetiedusteluhanke, jonka toteutus perustuu puhelinhaastatteluihin, yrityskäynteihin, asiantuntijaraatityöhön ja sähköisiin kyselyihin. Endora Oy vastaa hankkeen sisältämien puhelinhaastatteluiden toteutuksesta Päijät-Hämeen, Pirkanmaan ja Varsinais-Suomen alueilla. Haastattelut suoritetaan vaiheittain koko maassa ja tehdään molemmilla kotimaisilla kielillä. Endora Oy:llä on vahva näyttö onnistuineiden haastatteluprojektien läpiviennistä ja yrityssektorin toimijoiden kontaktoinnista.

KOTTI-haastatteluiden tarkoituksena on selvittää erikokoisten yritysten työvoima- ja kehitystarpeita ja kerätä kattava aineisto valtakunnallisesta työmarkkinatilanteesta. Hanke on edennyt hyvin ja aikataulun mukaisesti. Kokonaisuudessaan KOTTI-hankkeen puitteissa on puhelinhaastateltu yli 90 000 yritystä.

Tärkeää tietoa työmarkkinatilanteesta

KOTTI-hankkeen haastatteluiden pohjalta on saatu paljon tärkeää tietoa mm. taantuman liittyvistä kehitysmahdollisuuksista, suhdannenäkymistä ja niiden vaikutuksista työmarkkinatilanteeseen.

- Lamasta huolimatta olemme kyenneet löytämään uusia työpaikkoja sekä sellaista työtä, jota on yrityksissä hieman piilossa tai vasta suunnitteilla ja missä viranomainen voi auttaa työn realisoitumisessa, kertoo projektijohtaja Rauno Jääskeläinen tyytyväisenä.

KOTTI-hankkeen sisältämät kyselyt toteutetaan säännöllisesti noin kolmen vuoden välein ja niiden avulla selvitetään työmarkkinoiden tilannetta. Yksi hankkeen tärkeimmistä tavoitteista on kartoittaa, miksi työttömät työnhakijat ja avoimet työpaikat eivät kohtaa toisiaan. Aineiston perusteella voidaan kehittää esimerkiksi viranomaistoimijoiden palveluja ja helpottaa työvoima- ja yrityspalveluiden yhteensovittamista ja näin vähentää suhdannetaantuman aiheuttamia työttömyysvaikutuksia.

Lisätietoa hankkeesta: www.yritysharava.fi