Myyntiala vahva työllistäjä Suomessa

22.07.13

Myyntitehtäviin suuntautuvat työntekijät työllistyvät edelleen helposti. Työmarkkinatilannetta arvioivien ammattibarometrien mukaan osaavaa työvoimaa haetaan pääkaupunkiseudulla mm. puhelinmyyntiin, myyntiedustukseen ja haastatteluiden toteuttamiseen. Myös Pohjois-Savossa, Lapissa ja Etelä-Karjalassa kysyntää myynnin osaajille on edelleen tarjontaa enemmän. Pääkaupunkiseudulla puhelinmyyjien ja haastattelijoiden lisäksi mm. kokit, vartijat, ravintolatyöntekijät ja suuhygienistit ovat kysyttyä työvoimaa. Muualla Suomessa myös lääkäreitä ja yrittäjiä kaivataan täyttämään avoimessa haussa olevia paikkoja.

Myyntialalle voi hakeutua myös ilman alan koulutusta. Endora Oy työllistää Business Centereihinsä myynnistä ja asiakaspalvelusta kiinnostuneita työntekijöitä, jotka koulutetaan alusta lähtien tehtävien hoitoon.  Myyntiyksiköissä on mahdollista suorittaa tutkinto myös esimerkiksi oppisopimuskoulutuksena.

Ammattibarometri perustuu ELY-keskusten ja TE-toimistojen arvioihin paikallisista työmarkkinoista ja ammattien kehitysnäkymistä lyhyellä aikavälillä. Uuden maan ammattibarometrit löytyvät Ely-keskuksen sivuilta>>